woensdag 18 september 2013

Water is gezond


Iedereen drinkt water, of je nou 4 glazen per dag drinkt, of alleen maar sap, je krijgt altijd water binnen. Maar hoeveel water moet je nou eigenlijk drinken om gezond te blijven? En om je huid gezond te houden? Kun je teveel water drinken? Wat als je geen water drinkt? In deze post ga ik dat allemaal vertellen!



Iedereen ademt, gaat naar de wc, en zweet. Dat is normaal. Met al die dingen bij elkaar verbruikt jouw lichaam zo'n 2,5 liter water per dag. Het is belangrijk om die hoeveelheid steeds bij te vullen. Doordat je regelmatig eet door de dag heen krijg je ook al zo'n liter water binnen via je voedsel en drinken. Een gemiddeld mens (dit hangt af van je leefomgeving en de omstandigheden) moet ongeveer 1,5 liter water per dag drinken. Als je meer sport, zweet je meer, dan kun je gemakkelijk een liter water meer drinken.

De reden dat je water moet drinken is simpel; stoffen moeten je lichaam weer verlaten, hoe meer water je drinkt hoe lichter je plas is. Dat komt doordat water je urine ook zuivert. Als je opeens hoofdpijn hebt, vermoeid bent, en helemaal geen trek meer hebt, dan is er een kans dat water te kort hebt in je lichaam.
Dit waren allemaal feiten. Er bestaan best wel veel fabels rondom het onderwerp water. Om dit uit de wereld te helpen het volgende: Nederlands kraanwater is heel goed, maar het is niet het beste kraanwater van de wereld. Bruisend water is niet slechter of beter dan water dat uit de kraan komt. Water drinken gaat je echt niet helpen met afvallen, tenzij je water drinkt in plaats van frisdrank en dergelijke.

Veel liefs,
Marijke ×

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi! Leuk dat je een reactie achterlaat! ♥