vrijdag 20 september 2013

How to: Whoopies!

— Geschreven door Maika


Hoi allemaal,

Vandaag ga ik jullie een How to laten zien hoe je nou precies Whoopie pies kunt maken. Watte? Whoopie pies?! Whoopie pies bestaan uit 2 cakejes in een ronde vorm, met een vulling ertussen. Het lijkt dus op een soort macaron. Je kunt ze heel gemakkelijk maken! Ben je benieuwd? Lees snel verder!



Wat heb je nodig voor de Whoopie pies?
1 Whoopie pies bakmix 
50 gram zachte boter 
30 ml (3 eetlepels) volle melk 
1 ei (M)

Voor de vulling heb je 150 ml koude volle melk nodig.
In de bakmix zelf zit 180g bakmix, crèmepoeder, mix voor glazuur en witte chocoladestukjes in.
























Stap 1: Doe de zachte boter, melk en ei in het schaaltje. Mix het tot een vloeibaar, glad mengseltje. Vervolgens doe je de bakmix erin en dan moet het er ongeveer zo uit zien.

Stap 2: Vul een spuitzak met het beslag en spuit het in een kleine ronde vorm met een diameter van ongeveer 3 cm. Je kunt ook heel gemakkelijk zelf een spuitzak maken met bakpapier, dat heb ik ook gedaan, en het lukt prima. Lekker goedkoop!

Stap 3: In dat zilveren zakje zit chocola in en dat moet je smelten door het zakje in een kom met heet water te leggen.

Stap 4: Het ging niet echt goed bij mij want dat chocola viel er als het ware gewoon ernaast.. Maar ziet het er niet oh zo heerlijk uit, niet? I mean, who doesn't love chocolate?


Stap 5: Daarna sprenkel je de witte chocolade stukjes erop.. Je moet wel snel zijn, want dat chocola droogt best snel op.

Stap 6: Doe de crèmepoeder en 150 ml volle melk in een kommetje en klop dat goed door. Dan hoort het er ongeveer zo uit te zien.


Tadaaaa! Eindresultaat! Zien ze er niet lekker uit? Ik vond ze zelf héérlijk, als chocoladelover zijnde. Alleen was er één klein probleempje: de vulling. Als je van plan bent deze bakmix ook te gaan kopen, raad ik je aan om zelf de vulling te maken, bijv. chocoladeganache. Die vulling vind ik namelijk nergens naar smaken en dat is niet zo lekker. Maar dat is natuurlijk geen reden om het niet op te eten!
 De Whoopies bakmix kostte ongeveer €3,00 (iets in die richting) en is te koop bij onder andere de Xenos.


Veel liefs,
Maika




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoi! Leuk dat je een reactie achterlaat! ♥